"Laziness has become the chief characteristic of journalism, displacing incompetence." (Kingsley Amis)

2016. július 11. 20:35 - nviliam

Eb 2016: mennyit ért a piaci ár?

Ezúttal a válogatott keretek piaci árainak függvényében vizsgáltam az Eb eredményeit. Hogyan muzsikáltak ilyen szempontból a legértékesebb csapatok? A csoportkör vagy a playoff hozott több papírforma eredményt?

stat-cikk-borito.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2016. június 07. 10:04 - nviliam

Piaci érték és a szív ereje

Ha csak a pénz számítana, a magyar válogatott utolsóként esne ki az F-csoportból. Gondolom, nem sokakat lep meg, hogy a játékosok piaci összértéke alapján a mi csapatunk a leggyengébb a kvartettből. A papíron leggyengébb ellenfelünk, Izland kerete is kétszer annyit ér, mint a miénk. De nem csak a pénz számít. Kit érdekelt az osztrák Alaba 45 millió eurós piaci ára pár napja, amikor ritka béna öngólt gurított saját kapujába a Málta elleni felkészülési meccsen? Tényleg olyan nagy a különbség az Eb-re készülő válogatottak között, mint amennyi a játékosok piaci árának összértéke között mutatkozik? Segít ez valamit a várakozások helyén kezelésénél, a felkészülésnél? Mit számít mindez a 90 perc alatt? Hajtás után keressük a válaszokat.

dzsudzsak.jpg

Fotó: Eurosport

Tovább
Szólj hozzá!
2015. február 01. 13:47 - nviliam

Oculus kaland - kütyükiállításon jártunk

Tegnap voltunk a Kép és képtelenség c. kiállításon. Hogy az mifene? Nos, játékos, interaktív formában mutatja be, milyen a látást és megfigyelést segítő eszközök vannak már most terítéken, és milyenek lehetnek a következő évtizedek meghatározói. A lényeg, hogy az Oculus Rift fasza dolog, a Google Glass meg haldoklik.

oculus_-_youtube.jpg

Tátva marad a szád (Forrás: Youtube)

Tovább
Szólj hozzá!
"Laziness has become the chief characteristic of journalism, displacing incompetence." (Kingsley Amis)

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu