"Laziness has become the chief characteristic of journalism, displacing incompetence." (Kingsley Amis)

2016. július 11. 20:35 - nviliam

Eb 2016: mennyit ért a piaci ár?

Ezúttal a válogatott keretek piaci árainak függvényében vizsgáltam az Eb eredményeit. Hogyan muzsikáltak ilyen szempontból a legértékesebb csapatok? A csoportkör vagy a playoff hozott több papírforma eredményt?

stat-cikk-borito.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2016. június 07. 10:04 - nviliam

Piaci érték és a szív ereje

Ha csak a pénz számítana, a magyar válogatott utolsóként esne ki az F-csoportból. Gondolom, nem sokakat lep meg, hogy a játékosok piaci összértéke alapján a mi csapatunk a leggyengébb a kvartettből. A papíron leggyengébb ellenfelünk, Izland kerete is kétszer annyit ér, mint a miénk. De nem csak a pénz számít. Kit érdekelt az osztrák Alaba 45 millió eurós piaci ára pár napja, amikor ritka béna öngólt gurított saját kapujába a Málta elleni felkészülési meccsen? Tényleg olyan nagy a különbség az Eb-re készülő válogatottak között, mint amennyi a játékosok piaci árának összértéke között mutatkozik? Segít ez valamit a várakozások helyén kezelésénél, a felkészülésnél? Mit számít mindez a 90 perc alatt? Hajtás után keressük a válaszokat.

dzsudzsak.jpg

Fotó: Eurosport

Tovább
Szólj hozzá!
2015. február 01. 13:47 - nviliam

Oculus kaland - kütyükiállításon jártunk

Tegnap voltunk a Kép és képtelenség c. kiállításon. Hogy az mifene? Nos, játékos, interaktív formában mutatja be, milyen a látást és megfigyelést segítő eszközök vannak már most terítéken, és milyenek lehetnek a következő évtizedek meghatározói. A lényeg, hogy az Oculus Rift fasza dolog, a Google Glass meg haldoklik.

oculus_-_youtube.jpg

Tátva marad a szád (Forrás: Youtube)

Tovább
Szólj hozzá!
2015. január 17. 10:10 - nviliam

Hebdo

A Charlie Hebdo-ügyben rengeteg véleményt hallottam és olvastam. Ezek közül egy volt gimis osztálytársam, Szabó Olivér írása volt az, amellyel teljesen egyet tudok érteni. Az engedélyével változtatás nélkül közlöm, és ezúton is köszönöm neki, hogy megfogalmazta, amit én nem tudtam.

charlie-hebdo-cartoon-reaction-bloody-fist-cartoon.jpg

Forrás: cbs

Tovább
4 komment
"Laziness has become the chief characteristic of journalism, displacing incompetence." (Kingsley Amis)